Σήμερα θυμόμαστε την ημέρα που ο Απόλλωνας διέλυσε τον Ολυμπιακό μέσα στο Καραϊσκάκη!

Την αγωνιστική σεζόν 1995-1996 ο Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος τότε διήγαγε γενικότερα μία ακμάζουσα κατάσταση πραγματοποίησε μια εκ των σπουδαιότερων νικών στην ιστορία του συντρίβοντας 0-3 τον Ολυμπιακό σε εκτός έδρας παιχνίδι. Συγκεκριμένα, η “Ελαφρά Ταξιαρχία” μπήκε σε θέση οδηγού μόλις στο 7ο λεπτό με τον Ντέμη Νικολαϊδη σε γκολ αλά Φαν Μπάστεν που άφησε “άγαλμα“ τον Αλέκο Ράντο βάζοντας σε θέση οδηγού το σύνολο του Γιάννη Παθιακάκη. Στο 32 της συνάντησης οι φιλοξενούμενοι διεύρυναν το προβάδισμά τους με τον Μπάρνιακ, ενώ στο 58 της αναμέτρησης ο Κόλα έβαλε το “κερασάκι στην τούρτα” σημειώνοντας το τρίτο τέρμα του Απόλλωνα.

Ο συγκεκριμένος αγώνας έπειτα απ’ την λήξη του προκάλεσε ταραχές στον Ολυμπιακό και χαρακτηριστικό είναι πως οι παίκτες του Πειραϊκού συλλόγου βρισκόντουσαν κλειδωμένοι στα αποδυτήρια αρκετή ώρα, ενώ χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας προκειμένου να καταφέρουν να αποχωρήσουν εν τέλει απ’ το γήπεδο.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ(Μελέτης Περσίας): Ράντος, Σκαρτάδος, Καραταΐδης, Αμανατίδης, Καρασαββίδης, Τρούπκος(Κρελενλίεφ 56′), Πασσαλής, Ίβιτς, Σαπάνης, Αλεξανδρής(Μαρινάκης 56′)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ(Γιάννης Παθιακάκης): Ράπτης, Μαυρίδης, Αποστόλου, Έρακ, Ιωάννου(Θεοδωρόπουλος 86′), Αλέξης(Ξάνθης 88′), Κόλα, Τάτσης, Βελέντζας, Νικολαΐδης, Μπάρνιακ(Κεφαλάς 83′)