Στην εντυπωσιακή έδρα του Στρασβούργου ο Απόλλωνας κόντραρε στα ίσα την Γαλλική ομάδα αλλά ηττήθηκε στις λεπτομέρειες.

Το Στρασβούργο νίκησε με 12-10 τον Απόλλων Σμύρνης για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Euro Cup.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» ξεκίνησε νωθρά στην αναμέτρηση με τη Γαλλική ομάδα να προηγείται 2-0 στα πρώτα 90 δευτερόλεπτα, αλλά γρήγορα βρήκε το ρυθμό της ισοφαρίζοντας σε 2-2 και πηγαίνοντας με το 3-3 στη 2η περίοδο.

Αυτή ξεκίνησε με τον Σολανάκη να κερδίζει πέναλτι και να το μετουσιώνει σε γκολ ο Τρούλος για το 3-4(7:44), με το Στρασβούργο με ένα γκολ στα ίσια κι ένα ακόμη στον παραπάνω να προηγείται εκ νέου με 5-4 στα 6:32. Ο Γαρδίκας με ένα πανέμορφο γκολ ισοφάρισε σε 5-5 στα 3:22, αλλά οι γηπεδούχοι πήγαν προηγούμενοι στο ημίχρονο χάρις σε γκολ του Μίσιτς από τα 2 μ. στα 38’’.

Το ματς ήταν ντέρμπι, με τον Απόλλωνα να χάνει δύο μεγάλες ευκαιρίες για την ισοφάριση, αρχικά σε παίκτη παραπάνω με τον Αλαμάνο και ακολούθως με τον Μπογκντάνοβιτς με πέναλτι(6:42, το κέρδισε ο Σολανάκης).  Σε αμφότερες τις περιπτώσεις ο Φοντανί απέκρουσε. Ακολούθησε μία ακόμη καλή άμυνα, αλλά και χαμένη επίθεση με τους Γάλλους να κάνουν το 7-5 στα 5:14 με τον Βιτράν και το 8-5 με πέναλτι στα 4:01, ωστόσο οι «Κυανόλευκοι» έβγαλαν σπουδαία αντίδραση και με πανέμορφα γκολ των Τρούλου, Σολανάκη και Ρομπόπουλου ισοφάρισαν στο 8-8 της 3ης περιόδου.

Στην η περίοδο το Στρασβούργο πήρε το σπριντ, έχοντας επίθεση με παίκτη παραπάνω και σκόραρε με τον Πόπαντιτς(9-8, 7:42). Ακολούθησε το 10-8 από τον Ντενού, που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα παρότι είχε κολλημένους πάνω του τους Σολανάκη και Αλαμάνο, με τον Μπογκντάνοβιτς, ωστόσο, να σκοράρει μετά από όμορφη συνεργασία το 10-9 στα 4:17. Ο Ρομπόπουλος χρεώθηκε με την 3η του ποινή και αποχώρησε από το ματς, με τον Γκαρντάσεβιτς να κάνει στον παραπάνω το 11-9, αλλά ο Τρούλος κράτησε εκ νέου ζωντανό τον Απόλλωνα(11-10 στα 2:40). Το γκολ του Πόπαντιτς στα 2:18 για το 12-10 ήταν και το τελευταίο στον αγώνα.

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ 12-10 ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ(3-3, 6-5, 8-9, 12-10)

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ(Ολιβιέ Σαντιό): Κορεντίν, Τειμουράζ, Μεχντί Ααρον, Μεχντί Άνταμ, Κανοβά 2, Πόπαντιτς 3, Βιτράν 2, Γκαρντάσεβιτς 1, Ντενού 1, Μίσιτς 1, Ματίς, Πέτκοβιτς 2, Φοντανί    

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ(Πέταρ Ραντάνοβιτς): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος, Μπογκντάνοβιτς 2, Ράντοβιτς 1, Τρούλος 3, Δίπλαρος, Καπότσης, Μπραΐμης, Φώσκολος, Γαρδίκας 2, Ρομπόπουλος 1, Σολανάκης 1, Λιμαράκης

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής:
Στρασβούργο 12-10 Απόλλων Σμύρνης
Μπρέσια 12-10 Γιουγκ Ντουμπρόβνικ

Η βαθμολογία:
1. Μπρέσια 9
2. Στρασβούργο 6
3. Γιουγκ Ντουμπρόβνικ 3
4. Απόλλων Σμύρνης 0

Πρόκριση στην επόμενη φάση

Σχολιάστε