Ο Απόλλωνας δεν τα κατάφερε στην παρθενική του συμμετοχή σε τελικό κυπέλλου Ελλάδος υδατοσφαίρισης, καθώς ηττήθηκε από τον ισχυρό Ολυμπιακό.
Ο Ολυμπιακός νίκησε με 8-16 τον Απόλλων Σμύρνης και κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδος υδατοσφαίρισης για το 2024.
Παρά το αποτέλεσμα οι φίλαθλοι του Απόλλωνα Σμύρνης δεν σταμάτησαν να φωνάζουν συνθήματα από την αρχή και για πολύ μετά το τέλος του τελικού αλλά και των απονομών. Αναγνώρισαν την τεράστια προσπάθεια των παικτών του Νίκου Δεληγιάννη, τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν και τους επιβράβευσαν με τη φωνή τους προτάσσοντάς τους και τα χέρια για να αγγίξουν τα μετάλλια που φόρεσαν στο στήθος για την παρουσία τους στον 46ο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στο αγωνιστικό σκέλος η «Ελαφρά Ταξιαρχία» προέβαλε σθεναρή αντίσταση στην πρώτη περίοδο προηγούμενη με 3-3(3-3 στο φινάλε της), αλλά ένα επί μέρους 1-5 στη 2η περίοδο έβαλε μπροστά στο ημίχρονο τον Ολυμπιακό με 4-8.
Οι «Κυανόλευκοι» συνέχισαν να μάχονται με το 6-11 να είναι το σκορ της 3ης περιόδου και το 8-16 το αποτέλεσμα απέναντι στους «Ερυθρόλευκους» που έφτασαν τις 7 σερί κατακτήσεις κυπέλλου και 25 συνολικά.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 8-16 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ(3-3, 4-8, 6-11, 8-16)
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ(Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 1, Μπογκντάνοβιτς 1, Μόκκας, Τρούλος, Δίπλαρος, Σουσιασβίλι 1, Χονδροκούκης 1, Γωνιωτάκης 2, Γαρδίκας 1, Τσαχειλίδης, Σολανάκης 1, Καβουσανός, Τόττης, Τσιαβαλιάρης
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ(Χρβόγε Κόλιανιν): Ζερδεβάς, Βάμος 2, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 1, Γούβης 1, Δερβίσης 1, Μπούσλιε, Αλαφραγκής 1, Δήμου 4, Νικολαϊδης 1, Παπαναστασίου 1, Δαμίγος, Γκίλλας 2

Σχολιάστε