Δηλώσεις που δείχνουν απόσυρση έκανε ο πρώην ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα, Δημοσθένης Μπαξεβανίδης.
Συνέντευξη παραχώρησε στην ΕΡΤ3 και στην εκπομπή «Κόσμος των Σπορ» ο Δήμος Μπαξεβανίδης.
Για την αποχώρηση του ΑΟ Ξάνθης και τι έφταιξε ανέφερε:
«Είναι θλιβερό. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι η ομάδα θα είχε φτάσει σε αυτό το σήμειο. Θεωρώ ότι έφταιξε η φυγή του κυρίου Πανόπουλου. Η χρονιά με τον κορονοϊό ήταν ίσως η χειρότερη για εμάς. Με την τιμωρία που είχαμε δεχτεί ήταν δύσκολο να ανατρέψουμε την κατάσταση, άσχετα που είχαμε φτάσει σε ένα καλό σημείο. Κυνηγήθηκε άδικα η ομάδα, αυτή είναι η άποψή μου. Θα το φωνάζω, ίσως δεν το έχω πει ποτέ. Είναι άδικο ίσως και για την περιοχή της Θράκης. Το γεγονός αυτό προκαλεί θλίψη. Θέλω να πιστεύω επείδη είμαι αισιόδοξος άνθρωπος ότι ακόμα και τώρα θα βρεθεί κάτι και τελευταία στιγμή θα υπάρξει ομάδα στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Είναι κρίμα στην περιφέραι ανατολικής Μακεδονίας να μην υπάρχει μια επαγγελματική ομάδα. Ίσως από την άλλη πλευρά που θα γίνουν σε πιο χαμηλή κατηγορία να φέρουν τον κόσμο πιο κοντά και να θυμηθούν οι πιο παλιοί τα παιχνίδια τα παλιά.»
Για το μέλλον του:
«Είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα. Προσωπικά νιώθω ότι ίσως έχω τελειώσει από το ποδόσφαιρο. Χωρίς να είναι σίγουρο αλλά κατά ένα μεγάλο ποσοστό. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα βοηθήσω το ποδόσφαιρο από κάποιο άλλο πόστο. Σαν ποδοσφαιριστής νομίζω ότι έχει κλείσει ο κύκλος μου. Είμαι πολύ χαρούμενος για ότι έχω περύχει, μικρά ή μεγάλα πραγματάκια, αλλά θεωρώ ότι έχω ακόμα να δώσω στο ποδόσφαιρο.»
Ο 34χρονος αμυντικός στην καριέρα του αγωνίστηκε σε Δόξα Δράμας, ΑΟ Ξάνθης και Απόλλων Σμύρνης. Με την φανέλα του Απόλλωνα συμπλήρωσε 52 συμμετοχές, σημειώνοντας 1 γκολ και 3 ασίστ.