Όταν ο Απόλλωνας έπαιξε φιλικό με την Μπεσίκτας!

Ο Απόλλωνας την τελευταία Κυριακή του 1935 διασταύρωσε τα ξίφη του στην Αθήνα με την Τούρκικη Μπεσίκτας.

Ο αγώνας έληξε με ισοπαλία, από 2 τέρματα σημειούμενα για τον κάθε σύλλογο και όπως αναφέρει απόκομμα εφημερίδας της εποχής τότε, το οποίο παραθέτουμε κάτωθι αυτολεξεί, η Τούρκικη ομάδα δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των θεατών και επιπρόσθετα εισπρακτική επιτυχία από την προσέλευση θεατών δεν υπήρξε.
Η εφημερίδα «Αθλητική Ημέρα» στις 30-12-1935 σχολιάζει για τον αγώνα που προηγήθηκε: «Ένα ματς ελληνοτουρκικό στην Αθήνα είναι κάτι το εξαιρετικά σοβαρό. Είναι άλλωστε το πράγμα τόσο σπάνιο ώστε να προκαλή το ενδιαφέρον όλου του κόσμου, είτε ταράζουν τη σκέψι του κακά παρελθόντα, είτε την γλυκίνουν όνειρα μέλλοντος ωραίου, είτε τον απασχολούν απλώς τα γεγονότα ως αγώνες στον οποίο υπάρχουν μόνο αντίπαλοι στο στίβο χωρίς γενικωτέρα αποστολή και γενικωτέρα εκπροσώπησι»

Ομοίως και η «Αθλητική Φωνή», που αναφέρει ότι το εργάσιμο της τελευταίας Κυριακής του χρόνου, δημιουργεί μία κατάσταση, ώστε: «για να μπορέση κανείς να παρακολουθήσει τον ελληνοτουρκικό αγώνα χρειαζότανε ολόκληρη μανούβρα». Και συμπληρώνει: «Αφού σε όλες τις άλλες εκδηλώσεις της ζωής μας η Ελληνοτουρκική φιλία είχε την εφαρμογή της και το ποδόσφαιρο δεν μπορούσε να μείνη πίσω, πήρε και αυτό το μέρος του στη γενική αυτή συναδέλφωσι».

Η εφημερίδα «Ακρόπολις» δίνει την πληροφορία ότι οι θεατές ήταν 1.500 και οι τιμές των εισιτηρίων ήταν 35, 20 και 15 δραχμές. Ως προς το σχόλιό της για τον αγώνα: «Η χθεσινή “πρεμιέρα” των Τούρκων δεν ικανοποίησε τους φιλάθλους. Η Μπεσίκτας ημπορεί να είναι ομάς συμπαθής – διότι είναι τουρκική, ημπορεί να είναι επίσης φιλότιμος. Τα χαρίσματα αυτά δεν την εξιλεώνουν δια την τεχνική της ανεπάρκεια και το πτωχό παίξιμό της».

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Μεμέτ Αλή, Νουρή, Αδνάν, Φαρούκ, Χουσνή, Φειζί , Χαγιάφ, Μπαμπίνος, Χακή, Σερέφ, Εσρέφ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Παπαντωνίου, Γάσπαρης, Χατζηβασίλης, Γκίκας, Δεληγιάννης, Βουβουδάκης, Πανανός, Αντικάκης, Ρούσσος, Δημητρίου, Χατζησάββας

Η διακύμανση του σκορ ήταν 0-1 ημίχρονο, 1-1, 2-1, 2-2
Οι σκόρερς ήταν Εσρέφ, Δεληγιάννης, Δημητρίου, Σερέφ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s