Και τώρα αρχίζει η προπονητολογία…

Αποχώρησε και επίσημα ο Μάκης Χάβος και τώρα μπορεί να αρχίσει η προπονητολογία. Ποιος ειναι το μεγάλο φαβορί για τον αντικαταστάτη του και ποιοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι;

Μπορεί το διαζύγιο με τον Μάκη Χάβο να ανακοινώθηκε την Παρασκευή 4 Απριλίου αλλά ο Απόλλωνας έχει ξεκινήσει τις επαφές με προπονητές εδώ και αρκετό καιρό.

Ένα από τα ονόματα που προσέγγισε στην αρχή ήταν ο Αργύρης Γιαννίκης που επέλεξε να μην συνεχίσει στον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά η απάντηση του 40χρονου Ελληνογερμανού τεχνικου ήταν αρνητική. Ο Γιαννίκης επίσης έχει προπονήσει την Κ19 της Καρλσρούης, την Έσεν και την Άαλεν, ενώ έχει εργαστεί ως βοηθός προπονητής στην Καρλσρούη και Ίνγκολσταντ.

Ένα άλλο όνομα που προσέγγισε ο Απόλλωνας ήταν ο Ρικάρντο Σα Πίντο. O 48χρονος Πορτογάλος προπονητής είναι γνωστός στο Ελληνικό κοινό από τις θητείες του σε ΟΦΗ(16/10/2013-30/06/2014) και Ατρόμητο(25/09/2014-05/02/2015 και 06/02/2017-30/06/2017), ενώ επίσης έχει εργαστεί σε Κ19 της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Ερυθρό Αστέρα, Μπελενένσες, Αλ-Φατέχ, Σταντάρ Λιέγης, Λέγκια Βαρσοβίας, Μπράγκα, Βάσκο ντα Γκάμα και Γκαζιαντέμπ, ενώ έχει υπάρξει τεχνικός διευθυντής στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας και βοηθός προπονητής στην Λέιρα. Σαν παίχτης έχει αγωνιστεί σε Σαλγκέιρος, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Ρεάλ Σοσιεδάδ και Σταντάρ Λιέγης. Στο Σα Πίντο φάνηκε ενδιαφέρον η προσέγγιση του Απόλλωνα αλλά το ποσό που ζήταγε ο Πορτογάλος προπονητής δεν μπορούσε να το προσφέρει ο Απόλλωνας.

Μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες ο Απόλλωνας χτύπησε την πόρτα του Γιάννη Πετράκη που την σεζόν που μας πέρασε ήταν στην Κύπρο και τον Απόλλωνα Λεμεσού και όλα δείχνουν πως οι δύο πλευρές έχουν μια προφορική συμφωνία, και τις επόμενες μέρες θα υπάρχει και επίσημη ανακοίνωση. Ο Πετράκης στο παρελθόν έχει προπονήσει Αστέρα Τρίπολη, Νέο Αστέρα Ρεθύμνου, Ιωνικό, Εθνικό Αστέρα, Χανιά, ΟΦΗ, Εργοτέλη, ΠΑΣ Γιάννινα και Ολυμπιακό Λευκωσίας, ενώ σαν παίχτης έχει αγωνιστεί σε Αστέρα Πέραματος, Εργοτέλη, ΟΦΗ, Ρεθυμναικό και ΝΑΠΟ Ποσειδών.

Κάποια άλλα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι ήταν του Τζιανλούκα Φέστα και Νταμίρ Κάναντι. O 52χρονος Ιταλός τεχνικός αυτοπροτάθηκε στην διοίκηση του Απόλλωνα. Ο Φέστα την σεζόν που μας πέρασε ολοκλήρωσε την δεύτερη θητεία του στην ΑΕΛ. Η πρώτη του ήταν στο διάστημα 24/09/2018-30/06/2019. Ενώ στο παρελθόν έχει προπονήσει σε Κ19 της Κάλιαρι, Λουμετσάνα, Κάλιαρι και Κόμο, ενώ έχει εργαστεί και σαν βοηθός στην Κάλιαρι. Σαν παίχτης έχει αγωνιστεί σε Κάλιαρι, Ίντερ, Ρόμα, Μίντλεσμπρο, Πόρτσμουθ και Νουερένσε.

Η περίπτωση του Νταμίρ Κάναντι μπορεί να έπεσε στο τραπέζι αλλά ήταν σχεδόν αδύνατη καθώς ο πρώην προπονητής του Ατρομήτου σε δύο διαφορετικές θητείες(01/07/2017-18/05/2019 και 29/07/2020-04/02/2021), έχει συμβόλαιο με την Άλταχ, όμαδα Α’ Κατηγορίας Αυστρίας. Ο Κάναντι στο παρελθόν έχει εργαστεί σε Λέοπολντσορφ, Φορτούνα Βιέννης, Ντοάνου, PSV Βιέννης, Φλόριντσντορφερ, Σίμερνιγκερ, Λούστεναου, Ραπίντ Βιέννης και Νυρεμβέργη, ενώ έχει εργαστεί και στην Β’ Ομάδα της Λίντσερ ως βοηθός προπονητή. Σαν ποδοσφαιρστής έχει αγωνιστεί σε Αούστρια Βιέννης, Φάβοριτνερ, Στόκεραου, Μόντλινκγ, Φερστ Βιένα, Βιένερ, Σβέτσατ, Πάρντορφ, Ντετσκροτζ, Ζβετλ, Λέομπεντορφ, Ρόρμπαχ και Μπόκφλις.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s