Η ανακοίνωση της ΚΟΕ αναφέρει όποια ομάδα απέχει σε περισσότερο από έναν αγώνα θα υποβιβαστεί!

Στην έναρξη της δράσης για την Α1 Πόλο των Ανδρών τονίζεται ρητά πως όποιος σύλλογος για τον οποιονδήποτε λόγο δεν συμμετάσχει σε πάνω από 1 παιχνίδι θα υποβιβάζεται αυτόματα. Επίσης, τα σωματεία υποχρεούνται κατηγορηματικά να χρησιμοποιούν αποκλειστικά αθλητές που είχαν δηλωθεί αρχικά και αν υπάρξει κάτι διαφορετικό, ταυτόχρονα θα ακολουθεί ο μηδενισμός.

Επιπρόσθετα στα πλέι-οφ θα συμμετέχουν οι ομάδες από τις θέσεις 1-4, ενώ στα ημιτελικά θα συνυπολογιστούν τα στοιχεία των αποτελεσμάτων της κανονικής διάρκειας μεταξύ των ομάδων, κάτι που δεν υφίστανται σε τελικό, αλλά και στον μικρό τελικό.

Η ανακοίνωση της ΚΟΕ:
«Σωματεία που αναιτιολόγητα ή για λόγους μη ανωτέρας βίας ή νόμιμης αιτιολογίας δεν θα
συμμετέχουν σε περισσότερο από έναν αγώνα του πρωταθλήματος θα υποβιβάζονται αυτομάτως στην επόμενη κατηγορία.

Περίπτωση αδυναμίας εμφάνισης της ομάδας λόγω εμφάνισης αθρόων κρουσμάτων covid-19,και πέραν των προβλεπόμενων από τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα της ΓΓΑ, η περίπτωση θα εξετάζεται από την υγειονομική επιτροπή της ΚΟΕ η οποία θα εισηγείται σχετικά στο ΔΣ

Σε κάθε αγώνα του Πρωταθλήματος ή Κυπέλλου, το κάθε σωματείο μπορεί από τους εγγεγραμμένους στο ρόστερ του, να χρησιμοποιήσει σε κάθε αγωνιστική, μέχρι το πολύ Δύο (2) μη Έλληνες αθλητές – τριες, οι οποίοι μπορεί να είναι Κοινοτικοί ή και μη Κοινοτικοί. H αντικατάσταση των παραπάνω αθλητριών επιτρέπεται μόνον μετά την λήξη του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος

Καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων όπως και στις προπονήσεις των ομάδων, ισχύουν τα ειδικά πρωτόκολλα όπως αυτά ανακοινώνονται από την Ειδική Υγειονομική Επιτροπή και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Οδηγίες για ομαδικά αθλήματα σε περίπτωση θετικού κρούσματος (Συστάσεις ΕΟΔΥ-Υγειονομικής Επιτροπής ΓΓΑ για Ομαδικά Αθλήματα) υπάρχουν στον ιστότοπο της ΓΓΑ (https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports). Ακολουθείται το σχετικό πλαίσιο οδηγιών προπονήσεων Α.Π. ΥΠΠΟΑ/ΓΓΑ/734452/1412 σχετικά με τους εβδομαδιαίους ελέγχους και την αναφορά των υπευθύνων covid-19 των σωματείων.
Ο ΕΟΔΥ πιθανόν να διενεργήσει δειγματοληπτικούς ελέγχους για COVID-19 στους αγώνες
».