Σε ρυθμούς μπαράζ αναγκάζονται να μπούνε ο Απόλλωνας και η Ξάνθη!

Το πολύπαθες Ελληνικό ποδόσφαιρο έκανε πάλι το θαύμα του και καλεί Απόλλωνα και Ξάνθη να αγωνιστούν για μία θέση στην επόμενη SuperLeague.

Πιο συγκεκριμένα, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διέταξε την διεξαγωγή μπαράζ όπως είχε αποφασιστεί από την έναρξη της σεζόν μεταξύ του 13ου της SuperLeague και του 2ου της SuperLeague 2.

Στο τέλος των πλέι-αουτ αυτή την θέση κατέλαβε η Ξάνθη ύστερα από την αφαίρεση των 12 βαθμών λόγω της υπόθεσης πολυιδιοκτησίας με δύο αφαιρέσεις βαθμών πέντε εξαιτίας της μη δήλωσης αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος και εφτά για την σχέση της με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Με την σειρά της η «Ελαφρά Ταξιαρχία» στην κανονική διάρκεια της SuperLeague 2 ήτανε στην δεύτερη θέση και λόγω της παύσης που έγινε τερματισμός των αγωνιστικών υποχρεώσεων στην εν λόγω διοργάνωση πήρε το εισιτήριο για τα μπαράζ.

Μέχρι και λίγο πριν την λήξη των πλέι άουτ τα τωρινά δεδομένα δεν ήταν και τόσο δεδομένα καθώς πολλές ήταν οι εικασίες για την επόμενη SuperLeague με 14, 16 ή ακόμη και 18 ομάδες.

Η συνεδρίαση των ομάδων της SuperLeague πήρε μία ορθή απόφαση με τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα να παραμένουν 14 σε αριθμό με ψήφους 13-1 με μόνη μειοψηφία τον Πανιώνιο ο οποίος υποβιβάστηκε κατευθείαν.

Τα θέματα όμως είναι πολλά καθώς μετά την λήξη των πλέι-άουτ η Ξάνθη είχε αποδεσμεύσει σχεδόν όλη της την ομάδα ξέροντας ότι δεν θα γίνουν μπαράζ και έκανε προπονήσεις με την Κ-19 συν λίγους έμπειρους ποδοσφαιριστές ενώ δεν είναι γνωστό αν θα επιστρέψουν για αυτά τα παιχνίδια οι ποδοσφαιριστές που έπαιζαν την προηγούμενη σεζόν.

Από την άλλη ο Απόλλωνας, έχει να αγωνιστεί από τον περασμένο Μάρτιο δηλαδή σχεδόν πέντε μήνες και είχε προχωρήσει ήδη στο προγραμματισμό για την νέα σεζόν ως ομάδα της SuperLeague και είχε κάνει προχωρημένες επαφές με παίχτες που γνωρίζουν τα ελληνικά δεδομένα και κάνουν την διαφορά στις ομάδες τους.

Με αυτή την λογική ο Απόλλωνας αποδέσμευσε αρκετούς παίκτες από την προηγούμενη σεζόν αλλά γνωρίζοντας την πραγματικότητα στο δικό μας ποδόσφαιρο, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έχει ήδη ξεκινήσει προπονήσεις για να είναι έτοιμοι για τα μπαράζ που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι διπλοί αγώνες αν και στην Ελλάδα δεν μπορούμε να είμαστε σε τίποτα σίγουροι.

Με αυτά τα δεδομένα ο Απόλλωνας φαίνεται να έχει το πάνω χέρι αλλά όλα θα φανούν στο γήπεδο.

Επίσημη απόφαση για τον αν θα πραγματοποιηθούν τα μπαράζ θα παρθεί στις 3 Αυγούστου.