Ο φυσικοθεραπευτής του Απόλλωνα, Αλέξανδρος Βασιλείου, έδωσε συνέντευξη στο Ελαφρά Ταξιαρχία, και μίλησε για το πως είναι να δουλεύεις στον Απόλλωνα, την φυσικοθεραπεία και την καθημερινότητά του εν μέσω της πανδημίας.

Συνέντευξη παραχώρησε στο Ελαφρά Ταξιαρχία και στον Δημήτρη Φωτεινόπουλο, o φυσικοθεραπευτής του Απόλλωνα, Αλέξανδρος Βασιλείου.

Δημήτρης Φωτεινόπουλος: Ποια είναι η άποψη σου για όλα αυτά που συμβαίνουν, στην κοινωνία μας, με την πανδημία του κορονοϊού; 

Αλέξανδρος Βασιλείου: Ο κορονοϊος αφήνει πίσω του πολλές ανοιχτές πληγές. Εκτός από το ιατρικό σκέλος και τα χιλιάδες θύματα, άφησε πληγές και στο οικονομικό κομμάτι της κοινωνίας. Όλο αυτό λογικό είναι να επηρεάσει και το ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι τα δύσκολα πέρασαν, όλοι μας μέσα από αυτή την διαδικασία που περάσαμε καταλάβαμε περισσότερο την αξία της ζωής και πλέον είμαστε έτοιμοι για μια νέα αρχή ώστε να επιστρέψουμε στην καθημερινότητά μας.

Δημήτρης Φωτεινόπουλος: Πως ήταν η καθημερινότητά σου στην περίοδο της καραντίνας;

Αλέξανδρος Βασιλείου: Την περίοδο της καραντίνας ασχολήθηκα πολύ με τον εαυτό μου και πως να τον βελτιώσω. Έκανα προσωπική μελέτη για θέματα πάνω στο επάγγελμά μου, γυμναστική στον προσωπικό μου χώρο και φυσικά πέρασα πολλές ώρες με φίλους και την οικογένεια μου.

Δημήτρης Φωτεινόπουλος: Είσαι υπέρ η κατά της συνέχισης του πρωταθλήματος;

Αλέξανδρος Βασιλείου: Θεωρώ ότι πάνω από όλα είναι η υγεία. Οι ποδοσφαιριστές θέλουν εγγυήσεις για την ασφάλεια τους, γεγονός που είναι δύσκολο να συμβεί. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε ακόμα 12 αγωνιστικές και για να βγάλουν οι ποδοσφαιριστές τέτοιο πρόγραμμα με όσο το δυνατό λιγότερους τραυματισμούς θα πρέπει να κάνουν τουλάχιστον 3-4 εβδομάδες για μίνι προετοιμασία. Επίσης εμείς από την μεριά μας θα πρέπει να τηρήσουμε τα πρωτόκολλα που έχουν δοθεί τα οποία αποτελούν ένα μεγάλο κόστος για κάθε ομάδα. Όλα αυτά είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, όπου είναι και δύσκολο να ξεκινήσει.

Δημήτρης Φωτεινόπουλος: Πως είναι να εργάζεσαι για μια ομάδα σαν τον Απόλλωνα;

Αλέξανδρος Βασιλείου: Ο Απόλλωνας είναι μεγάλη ομάδα και είναι τιμή μου που εργάζομαι σε αυτή. Μου έδωσε την ευκαιρία να εργαστώ σε υψηλό επίπεδο πράγμα που με έκανα να μάθω πολλά, να γνωρίσω πολλούς ανθρώπους και φυσικά να ζήσω απίστευτες στιγμές όπως είναι η άνοδος στην SuperLeague και μια μεγάλη νίκη-σωτηρία επί του Ολυμπιακού. Η οργάνωση στην ομάδα είναι πάρα πολύ καλή και ο καθένας μπορεί να εργαστεί σε συνθήκες άψογες. Αυτό φυσικά, ανεβάζει το πήχη και τις απαιτήσεις. Όλοι θέλουμε η ομάδα να πετύχει και για αυτό προσπαθούμε καθημερινά μέσα από την δουλειά μας. Στόχος μας είναι να είμαστε στην SuperLeague.

Δημήτρης Φωτεινόπουλος: Τι είναι η φυσικοθεραπεία για σένα; Και πως είναι να είσαι φυσικοθεραπευτής σε επαγγελματικό αθλητικό σωματείο;

Αλέξανδρος Βασιλείου: Η φυσικοθεραπεία για μένα είναι το πάθος μου και αυτό που αγάπησα να κάνω. Την αγάπησα ενώ ήμουν ποδοσφαιριστής στους νέους της ΑΕΚ, όποτε το να εργάζομαι σε μια επαγγελματική ομάδα ήταν όνειρο. Οι απαιτήσεις σε μια τέτοια δουλεία είναι υψηλές γιατί έχεις να διαχειριστείς πολλούς παράγοντες. Όπως τους χαρακτήρες πολλών ανθρώπων, την ποιότητα της αποκατάστασης και τέλος την πίεση του χρόνου. Όταν λέω την πίεση του χρόνου αναφέρομαι στην επιστροφή ενός τραυματία ποδοσφαιριστή στην δράση όσο το δυνατόν ταχύτερα και με απόλυτη ασφάλεια. Πράγμα που όπως καταλαβαίνεις το ζητάνε συνήθως όλοι οι προπονητές για να έχουν όλους τους παίχτες έτοιμους για τις υποχρεώσεις της ομάδας. Όσων αφορά για τους χαρακτήρες που ανέφερα, οι περισσότεροι παίχτες πριν και μετά την προπόνηση περνάνε από τον χώρο του φυσικοθεραπευτηρίου. Αυτό σημαίνει ότι είναι δύσκολο να διαχειριστείς 25 άτομα με διαφορετικούς χαρακτήρες.

Δημήτρης Φωτεινόπουλος: Θα ενθάρρυνες τα παιδιά να ασχοληθούν με την φυσικοθεραπεία και αν ναι γιατί;

Αλέξανδρος Βασιλείου: Η φυσικοθεραπεία είναι ένα επάγγελμα υγείας και η υγεία αποτελεί το σημαντικότερο αγαθό, αυτό σημαίνει ότι πάντα θα έχει ζήτηση. Επίσης είναι ένα ελκυστικό επάγγελμα γιατί ο καθένας μπορεί να ασχοληθεί με πολλούς τομείς(μυοσκελετικό, καρδιοαναπνευστικό κλπ.), οπότε υπάρχουν δυνατότητες εξέλιξης, Ένας φυσικοθεραπευτής συνεργάζεται με πολλούς διαφορετικούς επαγγελματίες υγείας(ιατρούς, ψυχολόγους κλπ.) και μπορεί να δουλέψει και πάνω σε μια μεγάλη ποικιλία ξεχωριστών περιστατικών, γεγονός που από μόνο του αποβάλει την ρουτίνα άλλων επαγγελμάτων. Για όλους αυτούς τους λόγους θα ενθάρρυνα τους νέους να ασχοληθούν και να αγαπήσουν την φυσικοθεραπεία.

Δημήτρης Φωτεινόπουλος: Τέλος έχεις να πεις κάτι στους φιλάθλους του Απόλλωνα;

Αλέξανδρος Βασιλείου: Στους φιλάθλους της ομάδας έχω να πω ότι πρέπει να είναι δίπλα της στο γήπεδο. Δεν σου κρύβω ότι αυτό είναι και ένα παράπονο των ποδοσφαιριστών και των ανθρώπων που είναι από πίσω. Σου δίνει μεγάλη δυναμική ο κόσμος όταν αγωνίζεσαι κυρίως στην έδρα σου. Όλοι προσπαθούν για το καλύτερο, αυτό είναι το μόνο σίγουρο, και πιστεύω ότι του χρόνου θα είμαστε εκεί που ανήκουμε, λόγω της ιστορίας και μεγέθους της ομάδας, στην SuperLeague!

Το Ελαφρά Ταξιαρχία θέλει να ευχαριστήσει τον Αλέξανδρο Βασιλείου και τον χρόνο που διέθεσε για την συγκεκριμένη συνέντευξη.