Το 1890 στην Αργεντινή υπήρχε μια ομάδα που έπαιζε μπάλα με το σήμα του Απόλλωνα!

Οι Ολντ Καλεντόνιανς είναι ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος στην Αργεντινή και είχε έδρα στην πρωτεύουσα, το Μπουένος Άιρες. Ήταν από τις ομάδες που συμμετείχε στο πρώτο επίσημο πρωτάθλημα της Αργεντινής το 1891.

Η ομάδα ιδρύθηκε το 1890 από μια παρέα Σκωτσέζων υπαλλήλων. Συγκεκριμένα ήταν υπάλληλοι της «Batman, Parsons & Bateman», μια Βρετανική εργολαβική εταιρία, που είχε αναλάβει την κατασκευή του εμβληματικού Palacio de Aguas Corrientes, στην Μπαλβανέρα.

Το 1891 ιδρύθηκε η Αργεντίνικη Ένωση Ποδοσφαίρου(AAFL), η πρώτη ποδοσφαιρική ένωση της χώρας. Η AAFL αποτελούταν από τους ηγέτες των ποδοσφαιρικών σωματείων-μελών, που μια από αυτές ήταν οι Ολντ Καλεντόνιανς. Αυτή ήταν και η μόνη συμμετοχή της ομάδας σε επίσημο πρωτάθλημα καθώς, η ένωση διαλύθηκε το μετά την ολοκλήρωση της σεζόν λόγω έλλειψης υποστήριξης. Στο πρωτάθλημα πού έγινε το 1891 οι Ολντ Καλεντόνιανς τερμάτισαν στην 1η θέση, αλλά σε ισοβαθμία με την Σαν Άντριους και μοιράστηκαν τον τίτλο του πρωταθλητή. Παρά το γεγονός ότι και οι δύο ανακηρύχθηκαν πρωταθλητές, ένας αγώνας παίχτηκε για να καθορίσει τον νικητή του μοναδικού διαθέσιμου μεταλλίου. Η κανονική διάρκεια έληξε με το σκορ στο 1-1, αλλά τελικά η Σαν Άντριους κέρδισε στην παράταση με τον κανόνα του «χρυσού» γκολ.

Εφόσον η AAFL διαλύθηκε οι Ολντ Καλεντόνιανς δεν είχαν πρωτάθλημα να συμμετάσχουν. Η ομάδα έπαιξε μερικούς φιλικούς αγώνες το 1892, και το 1893 αφού είχε ολοκληρωθεί η κατασκευή του Palacio de Aguas Corrientes, οι εργάτες θα αποχωρούσαν για την πατρίδα τους, κι έτσι ο σύλλογος θα διαλυθεί.

Αυτή ήταν η ιστορία για την ομάδα που δημιουργήθηκε από Σκωτσέζους στην Αργεντινή και αγωνιζόταν με το σήμα του Απόλλωνα. Την ιστορία πως η ομάδα απέκτησε το συγκεκριμένο σήμα δεν το γνωρίζουμε και δεν υπάρχει κάποιο ζωντανό μέλος της τότε ομάδας ή που να γνωρίζει για αυτή την ομάδα, από ότι γνωρίζουμε εμείς, για να μας πει περισσότερα. Μέχρι να μάθουμε κι αλλά θα μείνουμε με αυτήν την απορία του γιατί μια ομάδα από την Αργεντινή αγωνιζόταν με το σήμα του Απόλλωνα.