Σήμερα ξεκινάμε μια νέα στήλη στο σάιτ και αυτή ονομάζεται Scouting Report! Σε αυτή την στήλη θα παραθέτουμε παίχτες που πιστεύουμε ότι ο Απόλλωνας θα επωφεληθεί αν αποκτήσει. Σήμερα αναλύουμε τον Σέρβο, Νεμάνια Τεκιγιάσκι.

Στο σημερινό Scouting Report θα ασχοληθούμε με τον Νεμάνια Τεκιγιάσκι.

Όνομα: Νεμάνια Τεκιγιάσκι
Ηλικία: 23(02/03/1997)
Χώρα: Σερβία
Θέση: Κεντρικός Αμυντικός
Άλλες θέσεις: Δεξί Μπακ
Ομάδα: Σπαρτάκ Σουμποτίτσα
Ύψος: 1,86 μ.
Λήξη Συμβολαίου: 30/06/2021


Ο Τεκιγιάσκι είναι ένας στόπερ κυρίαρχος των αιθέρων. Σπάνια χάνει μονομαχίες ένα προς ένα στον αέρα(φέτος έχει ποσοστό επιτυχίας 72%) και επιπλέον έχει ικανοποιητική ταχύτητα για να καλύψει ένα τυχόν λάθος. Είναι ένας γενναίος παίχτης, που πότε δεν θα φοβάται να βάλει τα πόδια του στην μπάλα(76% ποσοστό επιτυχίας στα τάκλιν). Αν χρειαστεί ο παίχτης να παίξει δεξί μπακ θα αντεπεξέλθει μια χαρά καθώς μπορεί να βοηθήσει και στο επιθετικό παιχνίδι με την ταχύτητα του, αλλά και την ικανότητα του στο να σεντράρει. Άλλωστε παρά ότι είναι αμυντικός παραδοσιακά μαζεύει μερικές ασίστ στην συγκομιδή του και η ικανότητα του στο passing game δεν είναι κακή για την θέση(80% επιτυχία στις εύστοχες πάσες). Επίσης είναι γρήγορος στο να παίρνει αποφάσεις σε στιγμές πίεσης. Πιστεύουμε πως ο Τεκιγιάσκι είναι ένας παίχτης επιπέδου SuperLeague που αν αποκτηθεί από τον Απόλλωνα μπορεί να κάνει την διαφορά.

Ο Τεκιγιάσκι έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Δυναμό Παντσέβο και το 2014 πήγε στην Ζελένιτσαρ Παντσέβο, όπου το 2015 του πρόσφερε και επαγγελματικό συμβόλαιο. 64 εμφανίσεις και 4 γκολ μετά, το 2017, πήρε την μεγάλη μεταγραφή στην Α’ Κατηγορία Σερβίας με την Σπαρτάκ Σουμποτίτσα, που αγωνίζεται μέχρι σήμερα. Ο Τεκιγιάσκι με την Σπαρτάκ έχει συμπληρώσει 69 συμμετοχές, έχοντας σημειώσει 1 γκολ και 6 ασίστ. Μάλιστα φέτος διανύει την πιο παραγωγική του σεζόν, με το να έχει σημειώσει 1 γκολ και 4 ασίστ.

Ο παίχτης μπορεί να έχει ένα χρόνο συμβόλαιο ακόμα με την Σέρβικη ομάδα, αλλά ο παίχτης είναι διαθέσιμος να μείνει ελεύθερος και να αναζητήσει αλλού το ποδοσφαιρικό του μέλλον.