Ο Δημήτρης Σουάνης, ο παίχτης που σκόραρε ίσως το ωραιότερο γκολ που έχουμε δει στην Ριζούπολη, έδωσε συνέντευξη στο Ελαφρά Ταξιαρχία και μίλησε για την θητεία του στον Απόλλωνα, τον Ανθεμούντα και για την καθημερινότητά του εν μέσω της πανδημίας.

Συνέντευξη παραχώρησε στο Ελαφρά Ταξιαρχία και στον Δημήτρη Φωτεινόπουλο, ο πρώην παίχτης του Απόλλωνα, Δημήτρης Σουάνης!

Δημήτρης Φωτεινόπουλος: Ποια είναι η άποψη σου για όλα αυτά που συμβαίνουν με την πανδημία του κορονοϊού;

Δημήτρης Σουάνης: Δεν είμαστε ειδικοί να λέμε όλοι την γνώμη μας, αν και ήμουν από τους λεγόμενους τυχερούς διότι πήγαινα κανονικά όλο αυτό το διάστημα στην εργασία μου. Θεωρώ μόνο ότι καταπατήθηκαν πολλές ελευθερίες του Πολίτη με την δικαιολογία της πανδημίας και δεν μπορεί να μην μπαίνουμε σε σκέψεις, όταν οι κυβερνήσεις δεν δίνουν σημασία στο Σύνταγμα κι αυτά που ορίζει.

Δημήτρης Φωτεινόπουλος: Είσαι υπέρ του να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα ή πιστεύεις πως πρέπει να τελειώσουν;

Δημήτρης Σουάνης: Και εδώ φαίνεται παράδοξη η λήψη της απόφασης να μην συνεχιστούν τα πρωταθλήματα. Γιατί σε άλλους χώρους που ο κίνδυνος είναι σαφώς μεγαλύτερος δεν πάρθηκε τέτοια απόφαση. Ο αθλητισμός είναι ζωή. Μόνο αυτό επισημαίνω.

Δημήτρης Φωτεινόπουλος: Πως πέρναγες την καθημερινότητά σου στην περίοδο της καραντίνας;

Δημήτρης Σουάνης: Όπως είπα και πριν εργαζόμουν κανονικά και τα πρωινά μου ήταν γεμάτα. Έτσι το απόγευμα τελείως οικογενειακά με αρκετές ταινίες και διάβασμα κυρίως.

Δημήτρης Φωτεινόπουλος: Στον Απόλλωνα αγωνίστηκες μόνο για ένα εξάμηνο, αλλά μέσα σε αυτό εντυπωσίασες και κέρδισες τον σεβασμό των οπαδών. Ποια είναι τα συναισθήματα σου για εκείνη την σεζόν;

Δημήτρης Σουάνης: Πέρασα πολύ όμορφα στον Απόλλωνα και κρατάω πολλές όμορφες στιγμές και την αγάπη που έλαβα από όλους. Νοιώθω όμως αδικία γιατί η ομάδα ήταν εξαιρετική και παρόλο που ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση, νομίζω αξίζαμε κάτι παραπάνω.

Δημήτρης Φωτεινόπουλος: Ποια ήταν η αγαπημένη σου στιγμή με την φανέλα του Απόλλωνα;

Δημήτρης Σουάνης: Η καλύτερη μου στιγμή ήταν τα δύο γκολ μου στα παιχνίδια κυπέλλου στα προημιτελικά με τα Χανιά, που μας δώσανε την πρόκριση στους ημιτελικούς και αντιμετωπίσαμε τον Ολυμπιακό.

Δημήτρης Φωτεινόπουλος: Όταν σκόραρες αυτό το εκπληκτικό γκολ ενάντια στην ΑΕΚ, στην ισοπαλία με 3-3, στην Ριζούπολη, τι πέρασε από το μυαλό σου; Πως ένιωσες;

Δημήτρης Σουάνης: Το γκολ από το κέντρο του γηπέδου απέναντι στην ΑΕΚ είναι το αγαπημένο μου σε όλη μου την καριέρα. Εκείνη την στιγμή ένοιωθα ότι κερδίσαμε την ΑΕΚ και ότι ήταν περήφανοι όλοι οι δικοί μου άνθρωποι. Άλλωστε δεν μπαίνουν συνέχεια τέτοια γκολ ακόμα και από καλύτερους παίκτες από μένα!


Δημήτρης Φωτεινόπουλος: Πιστεύεις η ομάδα άξιζε κάτι παραπάνω εκείνη την σεζόν;

Δημήτρης Σουάνης: Εννοείται… Άλλωστε είχαμε μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς και από την ΑΕΚ και τον Ηρακλή στα Play-off. Ήμασταν εξαιρετικό σύνολο με εξαιρετικό προπονητικό τιμ. Όμως ο νόμος για άλλη μια φορά στην Ελλάδα δεν εφαρμόστηκε και δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε.


Δημήτρης Φωτεινόπουλος: Τι ήταν αυτό που σου έδωσε το κίνητρο την φετινή σεζόν να αποχαιρετήσεις τις Εθνικές Κατηγορίες και να πας στις Τοπικές Κατηγορίες της Χαλκιδικής γα να αγωνιστείς για τον Ανθεμούντα Γαλάτιστας;

Δημήτρης Σουάνης: Από τον Ανθεμούντα ξεκίνησα την όλη μου διαδρομή στο ποδόσφαιρο και ήθελα πολύ να αγωνιστώ έστω μια χρονιά στο χωριό μου… δεν άξιζε τον κόπο(να αγωνιστώ σε εθνικές κατηγορίες) και άλλωστε έχω άλλες πλέον δραστηριότητές που με κράτησαν μακριά από αυτές… με την απογοήτευση που πήρα τα τελευταία χρόνια από το ποδόσφαιρο έπρεπε να είχα σταματήσει τρία χρονιά νωρίτερα!


Το Ελαφρά Ταξιαρχία θέλει να ευχαριστήσει τον Δημήτρη Σουάνη για τον χρόνο που διέθεσε για αυτή την συνέντευξη.