Ένα από τα καυτά ονόματα του μεταγραφικού παζαριού του καλοκαιριού, θα είναι αυτό του Τζόζεφ Έφορντ!

Πολλές ομάδες ενδιαφέρονται για τον 23χρονο επιθετικό του Εργοτέλη, Τζόζεφ Έφορντ, μέσα σε αυτές και ο Απόλλωνας. Και πως να μην ενδιαφέρονται με τέτοια σεζόν που πραγματοποιεί ο Αμερικανός επιθετικός. Ο Έφορντ σε 17 συμμετοχές, έχει σημειώσει 11 γκολ(συγκομιδή που τον έχει στην πρώτη θέση των πίνακα των σκόρερ μαζί με τον Τομάς Μπεντινέλι) και 3 ασίστ!

Ο Έφορντ αποτελεί διαρκείς πόθος του Απόλλωνα καθώς το καλοκαίρι είχε καταθέσει στον Εργοτέλη πρόταση ύψους 120.000 ευρώ!, αλλά ο Έφορντ αρνήθηκε καθώς δεν ήθελε να αγωνιστεί σε διαφορετική ομάδα στην ίδια κατηγορία. Ο Απόλλωνας επικοινώνησε με τον παίχτη και τον Γενάρη,για πιθανή μετακίνηση το καλοκαίρι ως ελεύθερος, αλλά ο παίχτης είπε ότι μόνο αν η ομάδα κερδίσει την άνοδο στην SuperLeague, θα σκεφτεί την πρόταση.

Το Γενάρη ο Έφορντ είχε μια πρόταση από ομάδα 2ης κατηγορία Βελγίου, την Βέστερλο, και η κίνηση φαινόταν σχεδόν σίγουρη αλλά λόγω κάποιων λεπτομερειών η κίνηση δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Ο Έφορντ έχει τραβήξει και τα βλέμματα του Ατρόμητου, που ψάχνει κινήσεις με χαμηλό κόστος για να τον βοηθήσουν να δημιουργήσει πάλι ομάδα που θα διεκδικεί θέση στην πρώτη 6αδα. Ενώ για τον Έφορντ υπάρχει και δεδομένο ενδιαφέρον από τον Παναθηναϊκό εδώ και καιρό. Επίσης υπάρχουν και ομάδες στην Κίνα, αλλά και στην χώρα του, τις ΗΠΑ, που κοιτάνε την περίπτωσή του με ενδιαφέρον.