Ο Μιχάλης Κύργιας μίλησε στο Ελαφρά Ταξιαρχία για τον Απόλλωνα, την SuperLeague 2 και την καθημερινότητα του εν μέσω της πανδημίας.

Συνέντευξη παραχώρησε στο Ελαφρά Ταξιαρχία και στον Δημήτρη Φωτεινόπουλο, ο αρχηγός του Απόλλωνα, Μιχάλης Κύργιας!

Δημήτρης Φωτεινόπουλος: Ποια είναι η άποψη σου για όλα αυτά που συμβαίνουν με την πανδημία του κορονοϊού;

Μιχάλης Κύργιας: Ήταν κάτι το οποίο ξάφνιασε όλο τον κόσμο. Από τη μια στιγμή στην άλλη είδαμε την ζωή μας να αλλάζει. Οι επιπτώσεις είναι παρά πολλές και δυστυχώς είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος για όλους τους ανθρώπους, τόσο σε κοινωνικό όσο και σε οικονομικό-επαγγελματικό επίπεδο. Παρ’όλα αυτά η ζωή συνεχίζεται και θα πρέπει να κοιτάμε μπροστά βρίσκοντας λύσεις και αντιμετωπίζοντας όσο καλύτερα μπορούμε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις.

Δημήτρης Φωτεινόπουλος: Είσαι υπέρ στο να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα ή πιστεύεις πως πρέπει να τελειώσουν;

Μιχάλης Κύργιας: Το σωστό είναι οι αγώνες και τα πρωταθλήματα να παίζονται μέσα στο γήπεδο. Εδώ όμως μιλάμε για μια πρωτόγνωρη κατάσταση που κρύβει πολλούς κινδύνους και θα πρέπει, όπως πάντα άλλωστε, προτεραιότητα να είναι η υγεία όλων. Αν κάποιος μπορούσε να εξασφαλίσει την υγεία των παιχτών και όλων των εμπλεκόμενων των ομάδων, τότε θα λέγαμε ότι μπορούν να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα. Αυτό όμως δεν είμαι σίγουρος αν μπορεί κάποιος να το εγγυηθεί. Προσωπικά, αν αποφασίσουν οι αρμόδιοι και η πλειοψηφία να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, εννοείτε πως θα είμαι εκεί για την ομάδα μου. 

Δημήτρης Φωτεινόπουλος: Πως περνάς την καθημερινότητά σου στην περίοδο της καραντίνας;

Μιχάλης Κύργιας: Όπως όλοι, τον περισσότερο χρόνο μου στο σπίτι κάνοντας διάφορα πράγματα όπως βλέποντας ταινίες και σειρές στο Netflix, μαγειρεύοντας αρκετά(γελάει), διάβασα ένα-δύο βιβλία που είχα ξεκινήσει από πριν, ηλεκτρονικά παιχνίδια και περάσαμε πολύ χρόνο με την κοπέλα μου. Η προπόνηση ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μου, παρά όλες τις δυσκολίες που υπήρχαν.

Δημήτρης Φωτεινόπουλος: Από ότι γνωρίζουμε η ομάδα σας είχε δώσει πρόγραμμα για να διατηρήσετε την φυσική σας κατάσταση, πως κρίνεις αυτή την κίνηση;

Μιχάλης ΚύργιαςΚαλώς ή κακώς ο επαγγελματίας αθλητής δεν πρέπει ποτέ να σταματάει να είναι επαγγελματίας. Η ομάδα κρίνοντας ότι ανά πάσα στιγμή θα μπορούσαν να μας που ότι θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα και θα ξαναπαίξουμε, πολύ σωστά έκανε και μας έδωσε πρόγραμμα για να διατηρηθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο μπορούμε σε φόρμα… σίγουρα δεν είναι εύκολο και σίγουρα δεν είναι το ίδιο με το να προπονούμαστε όλοι μαζί αλλά όπως προείπα οφείλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. 

Δημήτρης Φωτεινόπουλος:  Η ομάδα ήταν σε καλή αγωνιστική κατάσταση πριν την διακοπή της σεζόν, πιστεύεις θα είναι δύσκολο να επιστρέψει η ομάδα σε αυτά τα στάνταρ;

Μιχάλης Κύργιας: Μετά από μια τόσο μεγάλη και ξαφνική διακοπή για οποιαδήποτε ομάδα είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψει άμεσα στο ίδιο επίπεδο με πριν. Όπως είπες κι εσύ, βρισκόμασταν σε πολύ καλή κατάσταση τον τελευταίο καιρό και νομίζω ότι αν δεν γινόταν η διακοπή του πρωταθλήματος εκείνη την περίοδο θα είχαμε ανάλογη συνέχεια. Θεωρώ όμως, από εκεί και πέρα ότι αν κάποια στιγμή στο μέλλον μας ζητηθεί να παίξουμε για την συνέχεια του πρωταθλήματος θα είμαστε αυτοί που πρέπει για να επιτύχουμε τον στόχο μας.

Δημήτρης Φωτεινόπουλος: Πιστεύεις η ομάδα στο τέλος της σεζόν θα έχει καταφέρει τον στόχο της, όπου είναι να επιστρέψει στην SuperLeague;

Μιχάλης Κύργιας: Για να μιλήσουμε για επίτευξη στόχου, όπου είναι η άνοδος στην πρώτη κατηγορία θα πρέπει πρώτα να δούμε αν θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Αν συνεχιστεί πιστεύω ότι η ομάδα έχει ότι χρειάζεται για να τα καταφέρει. Σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή σε περίπτωση που υπάρξει οριστική διακοπή, θα πρέπει να δούμε αν επιτευχθεί ο στόχος μέσω της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών. Όπως και να έχει ο Απόλλωνας είναι ομάδα που πρέπει να βρίσκεται στην SuperLeague 1!

Δημήτρης Φωτεινόπουλος: Ποια είναι η γνώμη σου για το νέο πρωτάθλημα της SuperLeague 2; Θεωρείς επιτυχημένη την πρώτη σεζόν του νέου αυτού πρωταθλήματος;

Μιχάλης Κύργιας: Είναι ένα πρωτάθλημα που έγινε με ένα συγκεκριμένο πλάνο, τόσο σε οικονομικό, όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο. Κάποια πράγματα δεν τηρήθηκαν όσον αφορά τα έσοδα των ομάδων τα οποία άλλα είχαν συνεννοηθεί και άλλα τελικά θα έπαιρναν οι ομάδες. Ειδικά ο Απόλλωνας, ξέρουμε όλοι ότι είναι ίσως η πιο αδικημένη ομάδα σε αυτό το κομμάτι. Από εκεί και πέρα η διαδικασία των Play-off σίγουρα είναι κάτι που μπορεί το οποίο μπορεί να κρατήσει το ενδιαφέρον σε υψηλό επίπεδο μέχρι το τέλος. Άσχετα με τα παραπάνω μετράει πολύ και το ποιες ομάδες συμμετέχουν και τι δυνατότητες έχουν στο να είναι ανταγωνιστικές.

Δημήτρης Φωτεινόπουλος: Τελειώνοντας, έχεις κάτι να πεις στους φίλους του Απόλλωνα;

Μιχάλης Κύργιας: Να είναι όσο περισσότερο μπορούν κοντά στην ομάδα και να στηρίξουν με γνώμονα την αγάπη τους για αυτήν. Είμαστε μια ομάδα που δεν έχει πολλούς φιλάθλους οπότε καλό θα ήτανε όσοι την αγαπάνε πραγματικά να βρίσκονται όσο τους δίνεται η δυνατότητα κοντά της!

Το Ελαφρά Ταξιαρχία τον Μιχάλη Κύργια για τον χρόνο που διέθεσε για την συγκεκριμένη συνέντευξη.