Λαμπράκης: «Η ομάδα χτίζει τα θεμέλια για επιτυχίες, θέλει υπομονή!»

Ο Ζαχαρίας Λαμπράκης μίλησε στο Ελαφρά Ταξιαρχία για την πορεία του Απόλλωνα, την διακοπή των πρωταθλημάτων και την καθημερινότητα του εν μέσω της πανδημίας!

Συνέντευξη παραχώρησε στο Ελαφρά Ταξιαρχία και στον Δημήτρη Φωτεινόπουλο, ο Ζαχαρίας Λαμπράκης.

Δημήτρης Φωτεινόπουλος: Πως είναι να αγωνίζεσαι στο ανδρικό του Απόλλωνα, ως παιδί που προέρχεται από τις ακαδημίες του συλλόγου;

Ζαχαρίας Λαμπράκης: Είναι μια πολύ όμορφη εμπειρία γιατί ο κάθε μικρός φαντάζεται τον εαυτό του να παίζει στην αντρική ομάδα του συλλόγου του οποίου ξεκίνησε να παίζει. Είναι ωραίο συναίσθημα αλλά χρειάζεται μια ιδιαίτερη προσαρμογή γιατί η αντρική κατηγορία είναι κάτι καινούργιο, έχεις άλλους ρόλους, άλλη ιεραρχία στην ομάδα και εντελώς διαφορετικό μπάσκετ γενικά αλλά και ο τρόπος παιχνιδιού σαν άτομο, γιατί αλλιώς προσφέρεις στο αντρικό και με διαφορετικούς τρόπους όταν είσαι στο εφηβικό.

Δημήτρης Φωτεινόπουλος: Ποια είναι η άποψη σου για όλα αυτά που συμβαίνουν αυτή την στιγμή με την πανδημία του κορονοϊού, αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά; Είσαι υπέρ στο να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα ή πιστεύεις πως πρέπει να τελειώσουν;

Ζαχαρίας Λαμπράκης: Δεν ξέρω αν πρέπει ή όχι να τελειώσει το πρωτάθλημα ή να συνεχιστεί, καθώς δεν είμαι ειδικός για αυτό το θέμα. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή παγκοσμίως… Ας κοιτάξουμε την υγεία μας και τους γύρω μας αρχικά και το μπάσκετ πιστεύω έρχεται δεύτερο σε αυτή την σύγκριση. Είναι κάτι άγνωστο για όλους μας, ας αφήσουμε τους ειδικούς να εξετάσουν αν πρέπει ή όχι να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, προέχει όμως πάντα η υγεία των συνανθρώπων μας. Αγωνιστικά πιστεύω είναι μια κατάσταση κατά την οποία όλες οι ομάδες έχουν βγει εκτός φόρμας.

Δημήτρης Φωτεινόπουλος: Ο Απόλλωνας πριν διακοπεί η σεζόν ήταν σε μια μάχη παραμονής, με τον να ήταν μόλις μια θέση πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού, πιστεύεις πως στο τέλος η ομάδα θα κατάφερνε τον στόχο της παραμονής;

Ζαχαρίας Λαμπράκης: Πιστεύω ότι η πανδημία ήρθε σε άσχημη στιγμή για εμάς. Είχαμε, ή μάλλον έχουμε ακόμα έναν στόχο τον οποία φυσικά εννοείται πως πιστεύω ότι θα πετυχαίναμε, όπως όλη και η υπόλοιπη ομάδα. Θέλω να καταλήξω στο ότι η ομάδα έχεις τις δυνατότητες να πετύχει τον στόχο της, αλλά ίσως η διακοπή να μας φρενάρει λίγο γιατί ήμασταν σε καλή κατάσταση πιστεύω.

Δημήτρης Φωτεινόπουλος: Τώρα που ο αθλητισμός απουσιάζει από την καθημερινότητά μας, πως είναι η δικιά σου καθημερινότητα στο διάστημα της καραντίνας;

Ζαχαρίας Λαμπράκης: Η καθημερινότητα μου δεν έχει πρόγραμμα πλέον(γελάει). Απλά φροντίζω να γυμνάζω με κάποιον τρόπο τον εαυτό μου για να μπορώ να είμαι σε καλή κατάσταση όταν γυρίσουμε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις, οπότε κοιμάμαι καλά, τρώω καλά και γυμνάζομαι καλά και προσπαθώ να εκμεταλλευτώ όλο μου τον ελεύθερο χρόνο.

Δημήτρης Φωτεινόπουλος: Η ομάδα μπάσκετ του Απόλλωνα, δυσκολεύεται να επιστρέψει στο επίπεδο που βρισκόταν πριν 4-5 χρόνια που διεκδικούσε ανόδους και αγωνιζόταν στις Εθνικές κατηγορίας. Τι πιστεύεις ότι πρέπει να αλλάξει για να επιστρέψει η ομάδα σε αυτό το επίπεδο;

Ζαχαρίας Λαμπράκης: Η ομάδα κατά την γνώμη μου είναι σε μια φάση ανασυγκρότησης. Πέρασε μια περίοδο κρίσης και από ότι φαίνεται τώρα χτίζει τα θεμέλια για τις νέες επιτυχίες. Έτσι το βλέπω εγώ, δεν είμαι και ειδικός πάνω στο θέμα αλλά όλο αυτό χρειάζεται υπομονή. Οι δύσκολες καταστάσεις δεν αλλάζουν από την μία μέρα στην άλλη, θέλει υπομονή και πολύ καλές βάσεις, που πιστεύω πως ήδη έχουν μπει.

Δημήτρης Φωτεινόπουλος: Τελειώνοντας, θες να πεις κάτι στους φιλάθλους του Απόλλωνα;

Ζαχαρίας Λαμπράκης: Τους φιλάθλους του Απόλλωνα τους έχουμε χάσει λίγο τελευταία είναι η αλήθεια, αλλά εγώ που τους έχω ζήσει κάποια χρόνια παραπάνω και στο μπάσκετ, αλλά και στο ποδόσφαιρο που παρακολουθούσα κάποια παιχνίδια, είναι κομμάτι της ομάδας σε όλα τα αγωνίσματα, είτε λίγοι είτε πολλοί είναι εκεί και σε στηρίζουν κάθε φορά, είναι πιστοί στην ιδέα του Απόλλωνα και τους ευχαριστούμε που μας στηρίζουν όσο μπορούν. Με άλλη ψυχολογία μπαίνεις στο παιχνίδι μόνος σου και αλλιώς στην έδρα σου με τον κόσμο. Οι οπαδοί είναι ένας αναπόσπαστος κρίκος της αλυσίδας του Απόλλωνα!

Το Ελαφρά Ταξιαρχία θέλει να ευχαριστήσει τον Ζαχαρία Λαμπράκη για τον χρόνο που διάθεσε για την συγκεκριμένη συνέντευξη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: