Το τμήμα υδατοσφαίρισης του Απόλλωνα έφτασε στη Σμύρνη και στο επίκεντρο βρέθηκε η Ελληνοτουρκική φιλία!

Παρουσία του Τούρκου Δημάρχου της Σμύρνης και της Ελληνίδας Προξένου το δείπνο που παρέθεσε η ESTI Μπελεντιγιέ.

Ο Απόλλων επέστρεψε στη Σμύρνη! Μία πρόταση που μέσα σε πέντε  λέξεις περικλείει άπειρα συναισθήματα. Κι ίσως να μην είναι τυχαίο που η φουρτουνιασμένη θάλασσα σήμερα το πρωί κατά τη μετάβαση από τη Χίο στο Τσεσμέ έδωσε τη θέση της σε μια ζεστή λιακάδα με την άφιξη στην πρώτη πατρίδα. Λες και η μάνα να άνοιξε την αγκαλιά της για να υποδεχτεί το παιδί της.

Η ομάδα υδατοσφαίρισης του Απόλλωνα Σμύρνης μετά από 108 χρόνια γύρισε στον τόπο που ιδρύθηκε ο Σύλλογος το 1891, επέστρεψε εν ολίγοις στην πρώτη της πατρίδα και με το… καλημέρα έζησε στιγμές μοναδικές, που είχαν ως επίκεντρο την Ελληνοτουρκική φιλία.

Η τουρκική ομάδα πόλο ESTI Belediye, της οποίας προπονητής είναι ο Βαγγέλης Πάτερος, φρόντισε από τη στιγμή της άφιξης της αποστολής της ανδρικής ομάδας στο Τσεσμέ να δείξει τη διάθεση για φιλοξενία με αποκορύφωμα τη δεξίωση, που παρέθεσε το βράδυ στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» στο εστιατόριο «Asansor» της ιστορικής περιοχής Ασανσέρ.

Μια δεξίωση που έστειλε από αμφότερες τις πλευρές ισχυρά μηνύματα ελληνοτουρκικής φιλίας, τα οποία ενισχύθηκαν από την παρουσία της Ελληνίδας Προξένου, Αργυρούς Παπούλια και του Δημάρχου της Σμύρνης, Τουνκ Σογιέρ.

Στην ομιλία τους και οι δύο στάθηκαν στην επιστροφή του Απόλλωνα Σμύρνης στη γενέτειρά του και στα μηνύματα που στέλνουν τόσο το αποψινό δείπνο όσο και τα φιλικά που θα γίνουν αύριο με την ESTI Μπελεντιγιέ.

Την ομάδα του Απόλλωνα υποδέχτηκαν όρθιοι οι διοικούντες της τουρκικής ομάδας αλλά και οι παίκτες της, σε μια πολύ όμορφη κίνηση, ενώ σε κάθε τραπεζάκι υπήρχαν πάνω μία τουρκική και ελληνική σημαία.

Τον Γυμναστικό Σύλλογο Απόλλων Σμύρνης εκπροσώπησαν ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Χαραλαμπίδης, ο Πόλυς Αφρουδάκης και ο έφορος, Σπύρος Μίντζης, που έδωσαν αναμνηστικά δώρα στους Τούρκους ομολόγους τους. Κίνηση που απαντήθηκε επίσης.

Ακόμη η τουρκική πλευρά θέλοντας να δημιουργήσει ζεστή ατμόσφαιρα είχε φροντίσει να καλωσορίσει την ελληνική ομάδα, με «ζωντανή» ορχήστρα που τραγουδούσε ελληνικά.  Εκπροσωπώντας άπαντες στον Απόλλωνα ο Κώστας Χαραλαμπίδης μιλώντας δια μικροφώνου εξέφρασε την επιθυμία του Απόλλωνα να ανταποδώσει τη φιλοξενία.

Η αποστολή του Απόλλωνα έφτασε περίπου στις 11 το πρωί στη Σμύρνη και δύο ώρες αργότερα οι παίκτες του Γιάννη Κατρουζανάκη προπονήθηκαν υπό τις οδηγίες του, αλλά και του γυμναστή Χρήστου Μπάκα στο κλειστό κολυμβητήριο των Πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων που χρησιμοποιεί η ESTI και ακολούθως επέστρεψαν στο ξενοδοχείο για γεύμα και ξεκούραση πριν το… μαγικό δείπνο που ακολούθησε.

Η αποστολή της ομάδας Νέων Υδατοσφαίρισης του Απόλλωναόπως και οι φίλαθλοι της ομάδας –  έφτασε το βράδυ στη Σμύρνη και θα μετάσχει κι εκείνη στις πολύ σημαντικές εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες για αύριο Σάββατο (4/1).

Στις 12 το μεσημέρι υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση των μελών της 27μελους αποστολής  με τον Μητροπολίτη Σμύρνης, Βαρθολομαίο στην Αγία Φωτεινή, ενώ στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί το πρώτο εκ των δύο φιλικών με την ESTI Μπελεντιγιέ, αφού ο Απόλλων θα μείνει στη Σμύρνη μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου.