Η σύσταση της επιτροπής, η ημερομηνία έναρξης με προϋποθέσεις και ο τρόπος διεξαγωγής του νέου Πρωταθλήματος(SuperLeague 2).

Όπως αναμενόταν, η κινητοποίηση των ομάδων για τα τηλεοπτικά συμβόλαια τους βρίσκει όλους σύμφωνους. Αποφασίστηκε ότι αν δεν υπογραφεί η σύμβαση με την ΕΡΤ, το πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει. Αν όλα πάνε καλά και η Κυβέρνηση, όποια και να είναι αυτή, επικυρώσουν με την ΕΡΤ την ίδια υπάρχουσα συμφωνία, τότε το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει 15 Σεπτεμβρίου, αλλιώς δεν θα ξεκινήσει.

Κατά τα άλλα, θα συσταθεί επιτροπή και πριν βγει ο μήνας θα γίνει συνάντηση με την ΕΡΤ, ύστερα από σχετική ενημέρωση, η οποία θα υπάρξει από πλευράς Λεωνίδα Λεουτσάκου. Την επιτροπή, πέρα από τον Λεωνίδα Λεουτσάκο, θα απαρτίσουν οι Απόλλων Σμύρνης, Α.Ο.Χ./Κισσαμικός, Δόξα Δράμας, Λεβαδειακός, ΠΑΣ Γιάννινα και Πλατανιάς.

Επίσης αποφασίστηκε πως θα γίνουν Play-Off και Play-Out, όπως στην SuperLeague. Από τους 1-6 και 7-12, αντίστοιχα, με τη βαθμολογία να ισχύει ως έχει. Επίσης, αποφασίστηκε να υπάρχει ρήτρα για τη χρησιμοποίηση Ελλήνων ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα.

Παρών στο συμβούλιο ήταν και ο Τσέχος σύμβουλος της Ε.Π.Ο., Πετρ Φούσεκ. Αρχικά, εξέφρασε κάποιες αντιρρήσεις όσον αφορά τα τηλεοπτικά, ωστόσο αποδείχθηκε στην πράξη ότι δεν είναι αδιάφορο το ποσοστό των ομάδων.